Sider

lørdag 19. mai 2012

6 stjerners middag


Borddekking og pynting.
Blomster fra hagen i norgesglass.


I går hadde vi bedt hjem 2 vennepar av oss til en trivelig middag.
6 stjerners middag.
Forrett I
Kylling og soppsuppe

Finhakk 4 stk. inderfilet av kylling som du steker i meierismør
Finhakk litt kantareller og steinsopp som krydres med salt og pepper
og stekes litt i stekepannen

2 ss meierismør smeltes
1 ss hvetemel
1 pk Jacobs kylling kraft
ca 4 dl fløte (se an konsistensen, spe til ønsker tykkelse)
salt (smak til)
pepper (smak til)
Ha i kylling og sopp.
Jeg ønsker den sterk, derfor bruker jeg mye salt og pepper

Dette er en mektig suppe, derfor trengs det ikke en stor porsjon, bare en liten kopp med en smak.
Jeg serverte hver gjest ca 1 -1,5 dl suppe.

Grovt godt brød med balsamikoeddik og olivenolje i en skål på siden,
det er mye bedre enn smør på skiven.

Forrett II

Tapas tallerken av lokale rådvarer

Karveost fra Gangstad gårdsysteri
Spesialost fra Gangstad gårdsysteri
(link til Gangstad)
Aquavit gele fra Romstad gård
spekeskinke
Snøfrisk smørost som jeg har tilsatt gressløk
Husâ Brød fra Jârpen


Hovedrett


Ytrefilet av hjort, dampet i dampovn og stekt i pannen etterpå
med meierismør, salt og pepper.

Saltbakte Amadine poteter (stekt i stekeovn) på 200 grader i ca. 20-30 min.
Sammen med olivenolje, saltflak og Jacobs potetkrydder (Meny)

Dampede gulerøtter (og brokkoli, ikke på bildet)

Rødvinssaus
3 ss meierismør
2 charlottløk
1/2 gulrot
1 båt hvitløk
6 knuste pepperkorn
1 ss tomatpurre
3 1/2 ss hvetemel
4 dl. rødvin (Gato Negro)
1 pk Jacobs oksekraft
1 pk Jacobs rødvinssaus
Litt frisk timian
1/2 ts salt

Hakk løk, gulrot og hvitløk fint og stek i halve
meierismøret sammen med pepper.
Tilsett tomatpure og mel, rør sammen og spe med 3 dl vin og kraften, rør inn.
Ha i salt og timian.
Kokes i ca. 20 min, til den reduseres en del.
Sil sausen og tilsett resten av smøret og rødvinen


 Desserten
Sjokoladefondant
Bringebærsorbet
Ananassalat


Sjokoladefondant
1 plate sjokolade 100 gr
(skal være kokesjokolade, men jeg er veldig glad i melkesjokolade, skal egentlig være mørk, men jeg liker den best lys, du får bruke etter eget ønske)
100 gr. meierimør
3 egg
1,5 dl mel
1 dl sukker

Smør og sjokolade smeltes på svak varme,
rør inn sukker, slik at det smeltes sammen.
Av eggene bruker du kun 1 eggeplumme og resten av hvitene,
røres inn et av gangen.
Ha i mel
Haes i store muffinsformer

Røren skal ikke bli like tykk som brownies røre.

Stekes midt i ovnen ca. 10 min på 180 grader.

Skal være flytende inni.

Bringebærsorbet
1 kg frosne bringebær
150-200 gr. sukker
2-3 dl vann
1/2-1 saft av sitron

Varm opp vann og ha i sukker, ikke å høy tempt,
bare til sukkeret har smeltet.
Ha bærene i en blender, spe med sukkervannet og ha i saften av 1/2-1 sitron.
Smak til med evt. mer sukker eller sitron.
Denne blir veldig syrlig, men den er veldig frisk sammen med
noe som er søtt.

Ananassalat
Kutt frisk ananas i små terninger

Bon Appetit

Klem fra
Camilla


2 kommentarer:

  1. Wow, det var litt av en meny...så nydelig ut :)
    Ha en fin uke ute i finværet :)

    Merete

    SvarSlett
  2. Takk for det!!! (gjestene syntes det var smakfult)
    Skal nyte finværet, det må du også!!!

    SvarSlett